Hvis du er skikkelig sulten, og ikke vil ha taco, sushi eller thai – hva gjør du? Jeg personlig søker sjelden til tradisjonsmaten med mindre jeg er på besøk hos bestemor. Det er ingenting som er så herlig som en god lammestek eller mormors stekte vafler med ferskt, hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Viktig å smake ?? #farmorsioppskrift

Et bilde publisert av @farmorsbeste

Da jeg hadde kjæresten min med for å treffe besteforeldrene mine for første gang, hadde vi vært ute på lang tur. Når vi kom innom for å ta en “pause og drøs” fikk vi selvfølgelig nystekte vafler med jordbærsyltetøy…. og han spiste 18 stykk, noe som vel er et ganske tydelig tegn på at jeg ikke satt alene med meningen min. Jeg har alltid tenkt at min bestemor kunne lage vafler som ingen andre, men stemmer det egentlig?!

Jeg tror ikke jeg kjenner en eneste bestemor som ikke er god med matlaging (og jeg begynner å kjenne en del etterhvert). Men kan du lage det som bestemor lager?

Vi er fire ivrige jærbuer som er genuint opptatt av å ivareta tradisjonene som er i ferd med å gå i glemmeboken. For hvem skal lage maten når ikke bestemor lenger kan gjøre det?

Derfor synes vi det var like greit å lage blogg om det! Så da gjør vi det… reiser rundt på besøk til bestemødre på Jæren, for å ivareta det nydelige, tradisjonsrike og smakfulle matfatet vi har. Blir du med på reisen? Følg oss videre på Facebook og Instagram, og tips oss gjerne dersom du kjenner en god bestemor med en spesiell oppskrift![

Her lærer jeg å lage skikkelig Jær-lefse av Møyfrid Sirevåg ? #farmorsioppskrift

Et bilde publisert av @farmorsbeste

– Ingrid 🙂