Vi er to jenter som reiser Jæren rundt på jakt etter gode oppskrifter. Jeg heter Ingrid, og det er jeg som lytter, prater, noterer, skriver og deler. Jeg er akkurat for gammel til at jeg kan si hvor gammel jeg er uten å få stressnykker under det ene øyet. Jeg er mor til to jenter som elsker maten de får av farmor, men som umiddelbart blir skeptisk når det blir servert noe mamma har laget. Jeg elsker mat. Mest å spise – så å lage. Det fineste med maten er hvordan vi mennesker samles rundt den. Når vi spiser i fellesskap knytter vi bånd, slapper av, prater og ler.

Med meg har jeg Victoria, hun er en ung, nysgjerrig fotograf som har et fantastisk øye for detaljer. Hun er svensk av opprinnelse, men har vokst opp på Bryne, og til tross for det er hun ikke helt vant til jærsk tradisjonsmat. Mye er godt, men hun blir ofte stiv i blikket og blek i ansiktet når hun smaker på noe av det vi blir servert på besøk. Så lang kan jeg si at Victoria ikke er særlig begeistret for verken gome eller sviskegrøt – men hun smaker alt, alltid. Det skal hun ha!

Sammen reiser vi Jæren rundt, samler oppskrifter, smaker og lytter til historier. Har du en bestemor med en spesiell oppskrift, og som kanskje har en god historie på lur? Tips oss!!

– Ingrid 🙂