Vi var så heldige at vi fikk være med Klepp Bygdekvinnelag på tur med tema “ville vekster”. Visste du at du kan spise mye av det som vokser rundt oss? Torild Schei fortalte om fordelene med å spise og bruke det vi finner i naturen. I tillegg til at vi smakte på masse spennende ugress og spirer, fikk vi gode tips og innslag til prosjektet.

2016-05-26 19.25.28

Nå er den perfekte tiden til å høste granskudd, og Turid N. Horpestad delte en supergod oppskrift på granskuddpesto med oss. Ta deg en tur ut i skogen, og plukk med deg friske granskudd som er mellom 2 – 3 cm lange – da er de best på smak!

2016-05-26 20.05.17

Langs turstien var det massevis av friske granskudd som jeg tok med hjem for å lage granskuddspesto

GRANSKUDDPESTO
2,5 dl granskudd
1 neve mandler eller hasselnøtter
2 ss revet parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
Noen dråper sitronsaft
Pepper

SLIK GJØR DU
Grovmal granskudd, mandler/hasselnøtter, parmesan og hvitløk i en stavmikser. Tilsett så mye olivenolje at pestoen hverken blir for fuktig eller for tørr. Til slutt smaker du til med noen dråper sitronsaft og litt pepper. Husk at granskuddene har en litt syrlig smak fra før!

2016-05-26 19.30.00

Torild Schei (til høyre) hadde utrolig mye kunnskap om spiselige vekster som man finner i naturen

2016-05-26 18.03.07