Dronning Maud

(nok til 2 dessertboller)

8 egg
8 ss sukker
8 pl gelatin
0,5 dl kokende vann
5 dl kremfløte
100 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade

SLIK GJØR DU:
Pisk egg og sukker sammen i minst 15 minutter på høy hastighet, til du får en luftig og fin eggedosis. Den store hemmeligheten bak en god Dronning Maud-pudding er å vispe den godt og lenge.
Legg gelantin-platene i kaldt vann til de er myke, og løs de deretter opp i 0,5 dl kokende vann. Vent til gelatinen har avkjølt seg litt, og hell blandingen så oppi eggedosisen og rør om. Vend forsiktig inn stivpisket krem øte i eggedosisblandin- gen. Vær forsiktig, og rør minst mulig.
Rasp både lys og mørk sjokolade, bland sammen og sett til avkjøling. Legg den ferdige fromasjen lagvis med sjokoladen. Begynn alltid med krem og avslutt med sjokolade. La desserten stå kaldt i minst 2 timer før servering.
Desserten kan du lage dagen før servering, men den bør ikke stå så mye lenger enn det.

Tips: For mange er portvin en vanlig ingrediens i Dronning Maud-pudding. Ønsker du å tilsette portvin kan du ha 2-3 ss i gelatinblandingen.

For flere tradisjonsrike oppskrifter:
Kjøp våre kokebøker her


Kjøp våre kokebøker her