Fiskesuppe

KRAFT
1 l vann
2 ts salt
1 laurbærblad
4 korn hvit pepper
0,5 frossen seifilet
1 frossen laksefilet

FISKESUPPE (6 porsjoner)
100 g gulrot
100 g kålrot
100 g nepe
100 g persillerot
100 g pastinakk
100 g purre
100 g meierismør
2 ss hvetemel
150 g valgfri sjømat 2 ss fløte
50 g reker

Kraft
Kok opp vann, salt, pepper og laurbærblad. Skru ned noen minutter og tilsett fiskefiletene. La det trekke i ca. 10 minutter. Ta deretter ut sken og sil av kraften.

Fiskesuppe
Fres grønnsakene i smør i en panne. Tilsett 2 ss hvetemel mens du rører godt rundt. Spe på litt og litt av kraften og rør hele tiden, til du får en jevn og fin suppe.
Mens suppa får koke litt, wokker du valgfri sjømat i litt olje. Her kan du bruke det du liker best, eller du kan være kreativ og gå etter sesong. Helga bruker vanligvis scampi og blåskjell, men andre gode alternativer er kreps, hummer og kamskjell.
Ha sjømaten i suppa. Avslutt med litt fløte og reker, og smak til med litt salt. Server med grovt brød og smør.
Tips: Grønsakene kan også byttes ut etter smak eller sesong. Suppen kan dobles etter ønske og er minst like god dagen etter. Skal du varme opp suppen dagen etter kan det hende den er litt tykk. I så tilfelle kan den fint spes ut med litt vann.

 
For flere tradisjonsrike oppskrifter:
Kjøp våre kokebøker her

Etter oppskriften til Helga Undem.
Kjøp våre kokebøker her