Flesk og duppe

FLESK OG DUPPE (4 porsjoner)
2 ss maisennamel
6 dl helmelk
2 ss smør til saus
Gressløk
Salt og pepper
500 g lettsaltet sideflesk
2 ss smør til steiking

KÅLROTSTAPPE
1 kålrot
3 gulrøtter
2 ss Cremé Fraiche
Salt og pepper

SERVERES MED
Poteter
Flatbrød

SLIK GJØR DU
Smelt smør i en gryte og rør inn maisennamel. Spe på med helmelk, og la sausen koke til den har fått en god tykkelse. Tilsett så finhakket gressløk og smak til med salt og pepper. Spe på med melk hvis sausen blir for tykk. Steik flesket i en panne med smør. Når flesket er sprøtt og ferdig, legg det på fat og hell søet som er igjen i den hvite sausen for ekstra god smak.
Kok opp kålrot og gulrøtter til de er myke. Hell ut vannet og stavmiks grønnsakene til du har en myk stuing. Smak til med Cremé Fraiche, salt og pepper.
Server flesk og duppe sammen med kålrotstappe, kokte nypoteter og flatbrød med smør.


 

Etter oppskriften av Turid Harbye Joa.