Glutenfrie Nordlandslefser

DEIG
2 egg
2,5 dl sukker
125 g margarin
1 ss sirup
1 ts hornsalt
1 ts natron
5 dl kulturmelk
1 ts vaniljesukker
Ca. 1 kg Semper Mix

KREM
100 g smør
4 dl melis
50 g mørk kokesjokolade 2 ss kokt kaffe
1 egg
1 ts vaniljesukker

STEKING
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og tilsett sirup. La sirupen smelte før du lar blandingen kjøle seg ned litt. Hell blandingen over i eggedosisen. Rør inn hornsalt og natron i litt kulturmelk og ha i røra, sammen med resten av kulturmelken. Bland inn mel og vaniljesukker, og la røra stå kaldt i ca. 30 minutter.
Kjevle ut leiver og stans ut passe store lefser på ca. 16 cm i diameter. Steik på takke eller tørr steikepanne, og avkjøl på rist.

SMØRING
Rør smør og melis sammen til det blir hvitt. Smelt sjokoladen i kaffen og bland det sammen med egg og vaniljesukker i smørblandingen.
Smør lefsene og legg sammen to og to. Nordlandslefsene egner seg kjempegodt til frysing, både med eller uten fyll.

 


Etter oppskriften til Marit Aanestad.