Julegeiter

750 g hvetemel

100 g sammalt hvete, finmalt

2 ss sukker

6 dl helmelk

100 g smør, romtemperert

4 ss mørk sirup

50 g gjær

Denne og mange flere juleoppskrifter i vår nye bok:
  

SLIK GJØR DU

                        

Smuldre smøret i hvetemelet og bland i det tørre. Varm opp melken til fingervarm temperatur og løs opp gjæren i melken. Varm sirupen i vannbad slik at den er lettere å fordele og ha sirupen i melkeblandingen. Hell det våte i det tørre og elt godt sammen til du får en myk deig. Hev deigen minst en halv time, til dobbel størrelse.

 

Lag emner på ca. 40 gram og rull dem ut litt avlange og legg på brett. Klipp et snitt i endene og la geitene etterheve i minst 30 minutter til. Stekes midt i ovnen på

225 °C i 8-10 minutter. Når julegeitene er ferdig stekte, avkjøl dem på rist og pensle med melk. Tips! Sett bollen med deig til heving i vannbadet fra sirupen for å fremskynde heveprosessen.

 

 

Etter Oppskriften til Kari Judith Nese.