Glutenfrie krotekaker

DEIG
6 egg
500 g sukker
1 l kulturmelk
1 beger lettrømme
200 g smeltet margarin
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts hjortesalt
1,75 kg Semper Mix
250 g jyttemjøl

KREM
500 g meierismør
500 g melis
1 ts vaniljesukker
1 dl fløte (kan sløyfes)

STEIKING
Egg og sukker piskes lett sammen. Tilsett romtemperert kulturmelk, rømme og smeltet margarin (avkjølt) og rør sammen. Bland inn natron (rørt ut i litt kulturmelk) og vaniljesukker. Tilsett hjortesalt og alt melet, og elt det forsiktig sammen med en sleiv eller med hendene. La deigen hvile litt før du fortsetter.

Del deigen opp i emner på ca. 150 g. Kjevle ut ovale lefser og steik dem på takke med middels til høy varme. Krotekakene skal ha en fin, gyllen farge før de snus og steikes lett på andre siden. Dersom det er vanskelig å få krotekakene hele på takken må litt mer mel tilsettes. Legg deretter på et håndkle over de nysteikte kakene.

Gjør klar en stabel med håndkle (f.eks. tynne frottéhåndkle) og en stor bolle med lunkent vann. Bløyt håndklærne og vri dem godt opp og legg på benken. Legg så lagvis med klede og krotekaker. La emnene ligge til de er myke. Det er aller best å gjøre dette når krotekakene er nylaget.

SMØRING
Bland sammen alle ingrediensene til kremen til den får passe konsistens.

Når krotekakene er myke, så smører du et så tykt lag med krem som ønskelig over leiven. Brett dem i to og klipp av i begge endene. Nå har du en fin, ferdig krotekake, som både kan nytes fersk og fryses til senere.

MER OPPSKRIFTER OG BILDER I BOKA – BESTILL DEN HER

MER OPPSKRIFTER I BOKA – BESTILL DEN HER