Potetkaker

1 kg poteter (helst Beate)
Ca. 300 g hvetemel

SLIK GJØR DU:
Kok potetene med skallet på i en godt saltet gryte. Skrell potetene når de er lunkne og mal dem med kvern. Bland inn omtrent 100 g hvetemel i potetmassen ved å kna det sammen med hendene. Resten av melet skal brukes til utbakingen.

Skru takken på full varme. Kjevle ut et lite deigemne om gangen, og ha godt med mel på underlaget. Dryss også mel på toppen av deigen underveis. Når deigen er jevn og tynn nok (ca. 2 mm), stans ut potetkakene og steik dem på takka. Snu kakene kontinuerlig under steiking, og lag hull på eventuelle bobler som skulle oppstå.
Så fort de er ferdig steikt, tar du dem direkte over på fat, og dekker med et klede mens du steiker resten av potetkakene. Ferske potetkaker smaker aller best, men de kan fint fryses hvis de skal spises med pølser. Selv foretrekker Kari lune, ferske kaker med smør, mens mannen gjerne drysser over et forsiktig lag med sukker i tillegg.
Tips: Det kan være lurt å bruke en lefsestans for å få like store potetkaker. Har du ikke dette kan du bruke en liten bakebolle til å forme dem med.