Rundstykker

Gir ca. 50 rundstykker
2 kg hvetemel (kan byttes ut med speltmel) 3 kopper store havregryn
1,5 kopp sesamfrø
1 ts salt
1 kopp sukker
2 pk tørrgjær
1 l melk
0,5 l vann
0,5 kg margarin
1 egg til pensling

SLIK GJØR DU
Bland alt det tørre. Smelt margarinen, tilsett melk og vann, og varm opp til det er fingervarmt (ca 37 °C).
Bland væsken i det tørre og elt det godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Bak ut og pass på at emnene er like store. Elses tips er å bruke kjøkkenvekt, så er du sikker på at alle bollene blir like godt steikt. Etterhev på et lunt sted i 15-30 min.
Pisk egget sammen og pensle over rundstykkene før du setter dem midt i ovnen på 230 °C til de er lysebrune.

Etter Oppskriften til Else Reime.