Sagogrynspudding

(4-6 porsjoner)
1 l helmelk
1 dl sagogryn
1 egg
50 g sukker
5-10 mandeldråper

RØD SAUS
5 dl god, sterk saft
1 ss potetmel
Litt sukker (valgfritt)

SLIK GJØR DU
Kok opp melka og rør inn sagogryna. La det småkoke i ca. 30 minutter mens du rører litt innimellom. Ta kjelen av platen og rør inn sukker, mandeldråper og egg. Sett det til avkjøling mens du lager rød saus.

RØD SAUS
Kok opp saften (Bolette bruker hjemmelaget rips- og solbærsaft) og tilsett litt sukker om du ønsker sausen litt søtere. Ta kjelen av platen. Bland litt kaldt vann med potetmelet og hell det i en tynn stråle ned i saften mens du rører godt. Sausen skal nå være blank og fyldig, men ikke for tykk. Gi sausen et nytt oppkok mens du rører godt. Sett sausen til avkjøling. Strø over et tynt lag med sukker for å unngå snerk på toppen.

MER OPPSKRIFTER OG BILDER I BOKA – BESTILL DEN HER