Sitronkake

300 g sukker
150 g margarin
3 egg (4 hvis eggene er små)
300 g hvetemel
2,5 dl helmelk blandet med 3 ss varmt vann
2 ts bakepulver
2 sitroner
Melis til passe tykk glasur

SLIK GJØR DU
Pisk smør og sukker til det er hvitt. Rør så inn ett og ett egg, etterfulgt av raspet skall fra begge sitronene. Bland deretter vekselvis inn hvetemel, bakepulver, sitronsaft og melk. Bruk kun safta fra 1,5 sitron, resten skal i glasuren. Rør dette sammen til en klumpfri deig.

Fordel deigen i en smurt springform og steik på midterste rille på 175 °C. Steiketiden er ca. 20 minutter, men bruk en steikepinne og kontroller at kaka er gjennomsteikt.

Glasuren lager du enkelt ved å røre sammen saften fra den halve sitronen du har til overs, med passe mengde melis. Tilfør litt vann hvis du ønsker en tynnere glasur. Smør glasuren over kaka, og den er klar til servering!

Tips: Under hele prosessen er det viktig å røre minst mulig for å få best resultat. Det kan også være lurt å bruke stor springform (Ø 28) for at kaka ikke skal falle i midten.