Vannbakkels

VANNBAKKELS
125 g meierismør
2,5 dl vann
125 g hvetemel
4 egg

GLASUR
250 g melis
Litt vann

SLIK GJØR DU
Kok opp smør og vann. Når det koker har du i siktet mel og rører hurtig ut slik at du får en sammenhengende, fin røre. Sett kjelen i kaldt vann for hurtig avkjøling.
Pisk eggene sammen i en bolle. Når kjelen er lunken, heller du gradvis i eggene mens du rører godt til du har en god, seig og klumpefri masse.
Legg deigen ut med slikkepott på steikebrett i to avlange remser. Steikes på 210 °C i ca. 20 minutter på midterste rille. Det er svært viktig å ikke åpne ovnen underveis – da kan de falle sammen! Vannbakkelsen er ferdig når leivene er gyllenbrune.
Bland sammen melis og vann til du får en glatt og fin glasur, og fordel på kakene etter at de har fått avkjølt seg litt. Skjær opp i stykker og server.
Tips: Vannet i glasuren kan erstattes med saften fra en sitron for en spissere smak.

Etter Oppskriften til Bodil Løge Wiig.