Vannkringle

5 dl vann
200 g margarin
900 g hvetemel
1⁄4 ts salt
1 pk tørrgjær

SLIK GJØR DU
Smelt smøret, ha oppi vann og hell i det tørre. Elt i kjøkken- maskin i 5-10 minutter og la deigen heve til dobbel størrelse.
Del opp deigen i ca. 32 emner, trill dem ut til tynne pølser og knytt dem til kringler.
Fyll en høy steikepanne med vann og gi det et oppkok. Legg kringlene i det varme vannet og la dem trekke i ca. 1 minutt. Kringla vil først synke ned i vannet, og når den stiger opp igjen er den ferdig og klar til å steikes i ovnen.
Legg kringlene på et godt smurt steikebrett, uten bakepapir. Steik i ca. 15 minutter i ovnen på 225 °C.
Kringlene nytes best ferske, men holder seg gode en ukes tid.

 


Etter oppskriften til Aaslaug Tunheim.